Zeilen in Tahiti en Bora Bora

Zeilen Tahiti

Zeilen in Tahiti en Bora Bora

Zeilen in Tahiti

Een Tahiti zeilvakantie wordt getekend door zachte oostelijke passaatwinden gemiddeld tussen de 15 en 20 knopen het hele jaar door, die vrijwel elke dag een ontspannende zeil garanderen in de kalme wateren achter de riffen. Binnen de riffen bestaat navigatie uit line-of-sight van de ene markering naar de volgende, maar een oogje in op de kaart is ook nodig, zoals het uitzetten van koersen voor langere passages tussen de eilanden.

Het getijverschil is te verwaarlozen op minder dan een voet, wat betekent dat stromingen meestal zwak zijn, behalve in smalle doorgangen door de riffen. Een Tahiti zeilvakantie is ruim binnen het bereik van zeilers die beschikken over basisvaardigheden in kustnavigatie. De schoonheid en het unieke karakter van deze exotische wateren lokt minder ervaren maar ook ervaren zeilers om steeds terug te keren voor meer avonturen. Temperatuur variërt van 25 ° C tot 26 ° C.

Hoewel Bora-Bora, Raiatea, Tahaa en Huahine buren zijn, heeft elk eiland een iets andere sfeer. Natuurlijk is de schoonheid van de Stille Zuidzee een gemeenschappelijk kenmerk. De prachtige riffen, motu, en de stranden zijn dat ook.

Op één eiland ligt de nadruk meer op catering en luxe, terwijl op een ander de natuur oppermachtig is. Op nog een ander is het werk van lokale kunstenaars te vinden of de rustige eerbied van een steenworp tempel uit de vroegste tijden van de Polynesische reizigers s. Samen vormen de vier schatten van de Tahitiaanse Benedenwindse Eilanden een betoverend zeilgebied voor een onvergetelijke zeilvakantie

Bora Bora

De naam Bora-Bora roept beelden op van een ver Zuid-Pacific paradijs. Het eiland is al lang een favoriet van zeelieden, en is dat nog steeds. Een enkele rif omringt de twee eilanden die deel uitmaken van Bora-Bora. De zwarte basalt rotswand van Mt. Otemanu stijgt prachtig boven de azuurblauwe zee, met de indrukwekkende Mt. Pahia in de buurt.

Beide domineren de hoogten en bieden een adembenemend uitzicht vanaf de bevestigingspunten in de lagune, een van de belangrijkste attracties. Het kleinere eiland, Topua, is alles wat er over is van de oude vulkaan van Bora-Bora. Veilige ankerplaatsen, witte zandstranden, restaurants, winkels, galeries, luxe resorts, en eiland rondleidingen behoren tot de geneugten van een bezoek aan Bora-Bora.

Raiatea

Het tweede grootste eiland in Frans-Polynesië (Tahiti is de grootste). Als de grootste van de Tahitiaanse Benedenwindse Eilanden stond Raiatea bekend als een heilig eiland. In veel opzichten, is het nog steeds het culturele hart van Tahiti vanwege zijn rijke historie. Het was ooit een belangrijke haven op de oude Polynesische routes door de eilanden, die een enorme driehoek vormen, die zich uitstrekt van Hawaii, Samoa, Nieuw-Zeeland, naar hedendaagse Frans-Polynesië.

De vele fascinerende archeologische en historische plaatsen zijn zeker een bezoek waard. Ze bieden een kijkje in de Polynesische cultuur die niet via woorden is over te brengen. Van bijzonder belang is de plaats Taputapuatea Marae, de belangrijkste van de eilandengroep. Paardrijden en wandelen in het bergachtige binnenland van het eiland is een prachtige manier om heerlijk te ontspannen in een ongerepte tropische setting.

Tahaa

De geurige geur van vanille vult de lucht op Tahaa, net ten noorden van Raiatea en omringd door hetzelfde barrièrerif. In feite is 80 procent van alle vanille in Frans-Polynesië geteeld in de bergdalen van Tahaa, waardoor het de bijnaam van Vanilla Island heeft gekregen. Plantage tours zijn een interessant verblijf aan de wal. Zwarte parels, een van de prijzen van de regio, worden geteeld op aquatische boerderijen, waarvan sommige open voor het publiek zijn.

Lokale ambachtslieden maken mooie sieraden met parels, en ingewikkelde en mooie armbanden, kettingen en ringen zijn te koop in winkels door heel de Tahitiaanse Benedenwindse Eilanden. Tahaa is de thuisbasis van een zeeschildpadden, waar bezoekers de wezens in een parkachtige omgeving kunnen waarnemen. Het eiland heeft veel fjord-achtige inhammen, is goed beschermd voor verankeren, en er kan worden gesnorkeld op het rif. Witte zandstranden zijn ideaal om te zwemmen en te picknicken.

Huahine

Plaatselijk bekend als Garden Island voor zijn weelderige tropische bossen en landbouwgrond, gebruikt om gewassen zoals vanille, kopra groeien, en zelfs watermeloenen te telen, bestaat Huahine eigenlijk uit twee bergachtige eilanden die zijn overspannen door een korte brug.

De grotere heet Huahine-Nui, wat grote eiland betekent, en de kleinste heet Huahine-Iti, wat kleine eiland betekent. Net als Raiatea en Tahaa, is het veel minder reizen dan Bora-Bora, misschien wel net zo’n grote toeristische trekpleister als Tahiti. Kilometers aan ongerepte witte zandstranden, veilige ankerplaatsen, en prachtig snorkelen zijn de belangrijke kenmerken van deze relaxte schat van de South Pacific.