Uw boot voorbereiden op de wintermaanden

boot winterklaar

Een groot assortiment aan verschillende boten kennen uiteraard verschillende werkzaamheden. Het is dus verstandig om de voorbereidingen op de winter zo vroeg mogelijk door te voeren. De weersomstandigheden kunnen voor een kort aankomend vaarseizoen zorgen. En om dit zoveel mogelijk te vermijden wordt aangeraden om uw boot te stallen. Want het is niet gunstig om uw boot de gehele wintermaanden in het water achter te laten. Zorg dat u de boot geheel voorbereid en voorziet van wat extra aandacht voordat u de boot naar een winterstalling brengt. Dit is om te voorkomen dat u het aankomende vaarseizoen allerlei onverwachte problemen zal krijgen.

Wanneer maakt u de boot winterklaar?
Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is cruciaal en dit zorgt er voor dat u langer vaarplezier zult hebben van uw boot. Als de conditie van uw boot in een goede staat is zal deze ook een stuk langer mee gaan. Om uw boot geheel winterklaar te maken is het verstandig om alle aanwezige spullen aan boord op te bergen. Al de elektrische apparaten, buiskappen, kussens, beddengoed en zeilen dienen van boord gehaald te worden. Deze onderdelen kunnen vorst vast houden en dus slijten. Er kunnen ook plekken achtergelaten worden waar water achter kan blijven en vocht schade aan kan richten. Zorg dus dat u niks over het hoofd ziet voordat u de boot naar de winterstalling brengt.

Waar u rekening mee moet houden bij het winterklaar maken
Als u het vaarseizoen zonder zorgen te water wilt is het belangrijk dat u de accu los koppelt en de hoofdkraan van de gastank dicht draait. Zodoende staat u niet te kijken met een lege accu of lege gastank tijdens het vaarseizoen. Controleer ook roestplekken, anodes, afsluiters, de schroef en de waterslang van de toilet. Het is het meest verstandig om uw boot te stallen in een loods met een werkplaats. Zo kunt u de boot stallen en tegelijkertijd voorzien van een grondige onderhoudsbeurt. Zorg wel dat u een winterstalling op tijd regelt want er is genoeg vraag naar. Naast de boot is het ook zeer gunstig om de buitenboordmotor te voorzien van een onderhoudsbeurt. Laat dan ook gelijk het romp, dek, tuigage en uitrusting nakijken of vervangen.

Zoekende naar een erkend bedrijf voor het stallen van uw boot?
Van waterloodsen tot droge loodsen en havens. Ze worden allemaal beschikbaar gesteld voor de stalling van uw boot. Aangeraden wordt om de boot binnen te stallen om zo veel mogelijk weersomstandigheden van buitenaf te vermijden tijdens de wintermaanden. Als de boot gestald staat is het gunstig om zo nu en dan eens te kijken hoe de boot er aan toe is. Dit is om te vermijden dat u tijdens de zomer nog met onkosten zit te kijken. Voor verder advies en informatie kunt u gerust eens binnen lopen in een van de werkplaatsen.