Tips om je boot snel te verkopen

Wil je je boot verkopen? dit is vaak erg lastig omdat er veel bij komt kijken en zeker in de zomer heb je veel concurrentie. Vaak komt het verkopen neer op een aantal slimme verkooptrucs, wij geven een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij je boot snel kan verkopen.

Een goed onderhouden boot verkoopt sneller

Logisch, een boot die altijd door de eigenaar goed onderhouden is zal altijd eerder verkocht worden dan een boot die in een slechte staat verkeerd. De eerste indruk is zeer belangrijk en voor boten geldt dit absoluut ook. De koper wil ook altijd weten of er nog veel aan geklust moet worden of dat ze met de boot gelijk het water op kunnen.

Hanteer een realistische vraagprijs

Door de concurrentie kan je misschien de boot niet aanbieden voor de prijs die je eigenlijk in je hoofd hebt zitten, toch is het belangrijk om de boot voor een realistische prijs aan te bieden. Je kan jezelf een paar vragen stellen om hierbij geholpen te worden.

  • Zou je zelf de boot verkopen voor de prijs die je vraagt?
  • Hoe zijn de vergelijkbare boten geprijsd?
  • Wat heb je er zelf voor betaald?
  • Is de staat van de boot goed genoeg voor de prijs die je vraagt?
  • Houd je genoeg overwaarde of maak je verlies?

Zorg voor een goede eerste indruk

We hebben het al eerder over het belang van een goede eerste indruk gehad, de potentiële kopers zullen bijna altijd de boot voor de eerste keer via foto’s zien. Het is dan ook belangrijk dat er goede foto’s genomen worden, je kan hiervoor een fotograaf inhuren. Zij weten precies met welk licht en vanuit welke hoek ze de beste foto’s maken. Combineer een aantal interieurfoto’s met close ups van de buitenkant en een aantal foto’s waar de boot in actie is. Ze zien potentiële kopers de boot vanuit alle hoeken en aspecten.

Maak gebruik van een expert

Het wordt altijd aangeraden om een jachtmakelaar in te huren, zij weten precies hoe en waar ze het beste een boot kunnen verkopen en ze kunnen je helpen met al het overleg tussen de koper en verkoper. Jachtmakelaars hebben vaak ook een groot netwerk waar ze de boot bekend kunnen maken, als ze een goede naam hebben dan zijn potentiële kopers altijd eerder geneigd om met hun zaken te doen.