Tips om je boot goed te onderhouden

Wanneer je een boot gaat verkopen met Jachtmakelaardij Kappers na het hele jaar ermee in het water te hebben gezeten zal je de boot een grondige beurt moeten geven om hem een beetje snel te kunnen verkopen. In dit artikel geven wij je een paar tips om de boot goed schoon en net te maken zodat je de boot snel kan verkopen.

Wassen en reinigen

De eerste en misschien wel belangrijkste tip die wij je kunnen geven zorg er voordat de boot goed gewassen wordt en wordt gereinigd. Een vieze boot verkoopt namelijk niet. Zorg er dus voor dat je al het vuil, het vet, het zand en alle andere aanslag van je boot schoonmaakt. Wanneer je dit hebt gedaan zal de buitenlaag van je boot schoon zijn en kan je verder met de volgende werkzaamheden.

De boot polijsten

Op het moment dat je de buitenlaag van de boot helemaal hebt schoongemaakt hebt zal je een buiten laag overhouden die erg dof is. Dit is zoals gezegd niet de bedoeling. Wanneer je de gelcoat of lak die op de boot zit weer wilt laten glanzen zal je de boot moeten polijsten. Je kan hiervoor het beste eerst een grof en later een mild middel gebruiken om de boot zo mooi mogelijk te krijgen.

De hoogglans polishen

Wanneer je de hoogglans van de boot gaat polishen zal je lak er weer uitzien zoals toen je de boot net gekocht had. Naast dat het polishen de glans van de boot terug zal brengen zal het de lak ook beschermen tegen vuil dat erop kan gaan komen. Zout, algen en vuil zal niet meer zo snel op de boot komen door deze beschermende laag. Wanneer je de boot volledig gepolished hebt zal je bij de laatste stap aan komen het waxen van de boot.

De boot beschermen met wax

Het laatste wat je moet doen om de boot volledig te onderhouden is een waxlaag op de boot toevoegen. Wanneer je deze waxlaag over de boot aanbrengt zal je namelijk een volledige glans krijgen en daarbij zullen de oppervlakte poriƫn sluiten en zal het een beschermlaag achter laten. Wanneer je deze laag aanbrengt is het van belang dat de plek waar je het aanbrengt goed schoon en droog is. Wax hoeft maar in een kleine hoeveelheid worden aangebracht, want als je te veel gebruikt zal je namelijk geen bescherming ervan ontvangen. De meeste wax kan je met de hand of met een machine opbrengen.

Wanneer je ervoor kiest om na het verkopen van je boot een nieuwe boot te gaan kopen, zorg er dan voor dat je alle aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe boot volgt.