Een zeilvakantie samen met je kinderen

Zeilvakantie kinderen

Zeilvakantie met kinderen

Veel mensen denken dat als ze eenmaal kinderen hebben, dat ze niet meer op zeilvakantie kunnen. Het tegendeel blijkt waar, je kinderen zullen tijdens een zeilvakantie genieten van dit avontuur en hun ogen uitkijken van al het moois dat ze tegenkomen. Wij geven je graag handige tips zodat je heerlijk kunt genieten van een zeilvakantie met je kinderen.

Schoolvakanties zijn ideaal

De meivakantie en de zomervakantie zijn ideaal om met de kinderen op zeilvakantie te gaan. Je kunt de zeilvakantie zo kort of lang maken als je zelf wilt. Voordat je een zeilvakantie gaat boeken, is het aan te raden om in beeld te brengen wat je wensen zijn met betrekking tot de zeilvakantie. Als voorbereiding kun je bijvoorbeeld onderstaande vragen beantwoorden.

 • Hoeveel personen gaan er mee?
 • Hoe oud zijn de kinderen die mee gaan?
 • Waar wil ik zeilen?
 • Wat is het budget?
 • Wanneer wil ik op zeilvakantie?

Als je antwoord hebt op bovenstaande vragen, dan heb je voldoende informatie om een geschikte zeilvakantie te boeken die voldoet aan je wensen. Doe dit op tijd, zodat je niet voor een teleurstelling komt te staan omdat er geen zeilboot beschikbaar is op de gewenste datum. Is de datum bekend? Zorg er dan voor dat je op tijd begint met de voorbereidingen. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

Goede omstandigheden

Omstandigheden zeilenAls je kiest voor een zeilvakantie met kinderen, dan is het aan te raden om rekening te houden met de omstandigheden waarin je gaat zeilen. Sommige gebieden zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor kinderen. Het Ionische gebied in Griekenland is bijvoorbeeld een zeer geschikte locatie voor kinderen van alle leeftijden. Als je hiervoor kiest hoef jij je geen zorgen te maken dat je kinderen zich niet vermaken. Geschikte omstandigheden voor kinderen zijn:

 • Je hebt te maken met een kalme zee. De kinderen zullen namelijk wel eens kunnen schrikken als de zee onrustig is.
 • De wind is niet te hard. Als je te maken hebt met hele heftige windstoten, dan zullen de kinderen dit meestal niet zo leuk vinden.
 • Je hebt te maken met korte afstanden tussen de havens en baaitjes. Dit is ideaal omdat je op deze manier zelf kunt kiezen hoe groot je de afstanden kunt maken.

Veiligheidsmaatregelen

Als je op zeilvakantie gaat, is het belangrijk dat je de veiligheidsmaatregelen voor kinderen serieus neemt. Zorg voor een reddingsvest voor de kinderen.

Ontspanning en plezier

Als je met kinderen op zeilvakantie gaan, dan zijn er diverse manieren om te zorgen voor ontspanning en plezier tijdens de vakantie. Hierdoor kun je een aantal leuke activiteiten vinden die je met je kinderen kunt doen tijdens de zeilvakantie:

 • Snorkelen en de mooie visjes in het water bekijken
 • Heerlijk vissen met een hengel of een schepnet
 • Samen een verfrissende duik nemen
 • Neem leuke balspelletjes mee die je ook in het water kunt spelen
 • Afhankelijk van je locatie heb je de mogelijkheid om prachtige grotten en misschien wel bijzondere zeedieren te zien. Denk bijvoorbeeld aan mooie dolfijnen en zeeschildpadden.
 • Heb je te maken met grotere kinderen? Dan kunnen ze eenmaal aan wal ook met elkaar in de avond uit om zich te vermaken.

Aan de hand van bovenstaande tips is het voor elk gezin met kinderen mogelijk om zich tijdens een zeilvakantie goed te vermaken.  Zorg voor een goede voorbereiding waardoor je uit kunt kijken naar een geweldige zeilvakantie.