De 4 mooiste bestemmingen voor een zeilvakantie

zeilvakantie

De 4 mooiste bestemmingen voor een zeilvakantie

Een zeilvakantie betekent de prachtige uitgestrekte zee om je heen, de warmte van de zon en een ongelooflijke gevoel van vrijheid. Een zeilvakantie is voor iedereen. Of je nu te maken hebt met jong of oud, tijdens een zeilvakantie is er vermaak voor iedereen. Als je nog niet zo vaak op zeilvakantie bent geweest, kan het zijn dat je niet zo goed weet welke bestemmingen je echt moet bezoeken. Er zijn enkele bestemmingen die van jouw zeilvakantie namelijk de ultieme zeilvakantie kunnen maken. Wij vertellen je meer over de 4 mooiste bestemmingen voor een zeilvakantie.

 1. De Britse Maagdeneilanden, Caraïben
  Laten we meteen beginnen met een waar paradijs om naar toe te gaan. De Britse Maagdeneilanden bestaan uit 50 verschillende eilanden. Deze eilanden bevinden zich dicht bij elkaar in de buurt. Met je zeilboot is het natuurlijk ontzettend leuk om de diverse eilanden te bezoeken. Als je hier komt dan zal je direct een heerlijke ontspannende sfeer ervaren, een fijne wind en een heerlijke warme zon. Daarnaast kun je ook genieten van de hagelwitte stranden en kun je genieten van de prachtige eilandjes.
 2. Griekenland: Lefkas en Athene
  Als je kiest voor Griekenland, dan kun je zeilen op twee diverse zeilgebieden, namelijk Lefkas en Athene. Lefkas is de perfecte plaats om op te stappen als je kunt genieten van een rustige zeilvakantie. Ook voor beginnende zeilers is dit een goede keuze. Je kunt namelijk genieten van leuke havenplaatjes, een prachtige zee en een rustige fijne wind. Dit gebied is geschikt voor beginners, omdat je aan de haven gebruik kunt maken van ligplekken aan de kade. Je hoeft dus niet te ankeren voor de kust. Leuke restaurants en café kun je hier vinden in overvloed. Je gaat dus zeker een gezellige tijd tegemoet als je hiervoor kiest.
 3. Kroatië
  Kroatië is een prachtige bestemming voor je zeilvakantie. Dit is namelijk een bestemming waar je heerlijk op ontdekkingstocht kunt. Ga van eiland naar eiland om al het moois van dit land te ontdekken. De culinaire liefhebbers kunnen zich op deze eilanden prima vermaken. Ieder eiland staat namelijk bekend om eigen specialiteiten die erg populair zijn. Ga je in de avond nog even een zeiltocht maken? Dan is de kans erg groot dat je prachtige dolfijnen tegenkomt. Kroatië is een prachtige onvergetelijke bestemming voor jong en oud.
 4. Italië
  Ben je klaar voor een geweldige zeilvakantie? Dan is Italië een goede keuze. Italië staat bekend om haar culinaire kunsten, waardoor je gegarandeerd heerlijk zult eten tijdens deze vakantie. Geniet van heerlijke pizza’s en pasta’s, en vergeet ook het heerlijke Italiaanse ijs niet. Zeil langs de Amalfikust om te genieten van gezellige haventjes. Voor iedereen valt hier wel wat te beleven. Je hebt hier veel leuke winkeltjes, restaurantjes en cafés. Italië heeft ook een rijke cultuur, waardoor je ook veel meekrijgt van de Italiaanse cultuur. Je hebt hier te maken met een mistralwind waardoor deze bestemming ideaal is voor beginnende zeilers.

Als je voor één van bovenstaande bestemmingen kiest, dan zit je zeker goed. Er zijn echter nog veel meer andere bestemmingen die zeker een bezoekje waard zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je heerlijk kunt ontspannen tijdens de vakantie. Veel succes met het kiezen van een bestemming voor je zeilvakantie!