Combineer zeilen met een roadtrip

Combineer zeilen met een roadtrip

Met een zeilboot ontdek je de mooiste plekken van het wijde sop. Zolang de wind niet luwt liggen unieke eilanden, afgelegen stranden en ongerepte natuur binnen handbereik. Vanaf de eerste rij maak jij de zee in al zijn flora en fauna mee: dolfijnen spelen met de aanwezigheid van de zeilboot, zeeschildpadden zwemmen onder de boot en in de kajuit ligt een snorkel met water flippers om de kleurrijkste riffen te ontdekken. Dankzij een duikerspak kan je de dieper gelegen onderwaterwereld verkennen. En wat als je nu eens de waterwereld combineert met de vrijheid van een roadtrip? Enkele mogelijkheden…

Ter land en ter zee

Vakantieplezier met een zeilboot hoeft zich niet te beperken tot wateractiviteiten en een bezoekje aan de haven of kuststad. Als je het anker uitgooit, kan je net zo goed een roadtrip naar het binnenland ondernemen. Je bent er toch! Ideaal voor de wereldzeiler die de zeebenen af wilt wisselen en de asfalthonger wil stillen.

Gemakkelijk overnachten op roadtrip

Er zijn landen die zowel aan de kust als in het binnenland veel te bieden hebben. Ruil de vrijheid van de open zee in tegen prachtige binnenlandse vergezichten. Stap je over in een auto of camper nadat je de golven trotseerde. Nieuw-Zeeland is bijvoorbeeld ideaal om te eilandhoppen. Je kunt overigens perfect een camper huren in nieuw-zeeland. Zo biedt huren een ideale uitkomst voor meerdere verder gelegen bestemmingen. Het huren van een volledig uitgeruste camper biedt het voordeel dat je niet hoeft te zeulen met een tent of ander materiaal.

Wereld- en Waddenzeiler

Heerlijk zorgeloos trek je de baan op. Op naar de vrijheid. Niet alleen kan je ver weg genieten van die afwisselende vrijheid, ook dichterbij zijn er veel opportuniteiten te vinden om een zeilavontuur af te wisselen en te eilandhoppen. Wat dacht je van eilandhoppen bij de Waddeneilanden? Sommigen zetten hun caravan of camper dichtbij de haven en anderen gaan speciaal daarvoor vouwwagens kopen. Je eigen leefruimte op wielen. Geen gedoe voor het regelen van een slaapplek, nét zoals op je zeilboot en een vouwwagen vormt de ideale combinatie tent en caravan.