5 Redenen waarom je een huis zou moeten kopen in Frankrijk

Er zijn tal van redenen waarom je een huis in Frankrijk zou moeten kopen. Het is een prachtig land met veel verschillende culturen en gebieden om te verkennen. Het weer is er ook perfect, met warme zomers en milde winters. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de lekkere wijnen en heerlijke kaas! Als je op zoek bent naar een plek om je volgende vakantiehuis te kopen, of gewoon een tweede huis in het buitenland, dan is Frankrijk zeker een goede optie. Hier zijn vijf redenen waarom je moet kiezen voor huis kopen in Frankrijk:

De kosten van levensonderhoud zijn lager

In Frankrijk zijn de dagelijkse kosten van levensonderhoud gewoonlijk lager dan in andere Europese landen. Dit geldt vooral voor spullen als voedsel en gas. Als je in Frankrijk woont, kan dit uiteindelijk flink wat geld besparen.

Er is geen taalbarrière

Veel mensen denken dat ze geen Frans kunnen spreken, dus ze schrikken er vaak van om naar Frankrijk te verhuizen. Gelukkig is dit niet nodig! In veel delen van Frankrijk spreekt men Engels, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je de taal niet beheerst. Bovendien is het leren van Frans echt niet zo moeilijk, dus je kunt altijd lessen nemen als je wilt.

Het weer is er altijd goed

Of je nu houdt van warm weer of juist van koud weer, in Frankrijk is het altijd goed toeven. In de zomer kan het wel 35 graden worden, maar er is altijd een briesje aanwezig om het draaglijk te maken. En in de winter? Dan daalt de temperatuur meestal niet onder de 0 graden Celsius. Dus als je toe bent aan wat afwisseling in het weer, dan is Frankrijk dé plek voor jou!

Er zijn veel verschillende soorten huizen beschikbaar

Of je nu op zoek bent naar een appartement in de stad of juist een rustieke boerderij in het platteland, in Frankrijk is alles mogelijk. Er zijn talloze soorten huizen beschikbaar, dus je vindt altijd wel iets wat bij jou past. Online zijn er veel aanbieders, zoals Second Home Expo. En als je liever iets unieks wilt, dan kun je altijd een pand laten bouwen naar jouw smaak! Kortom: er is genoeg keuze voor ieders budget en smaak.

Je voelt je altijd wel thuis

Fransen staan bekend om hun gastvrijheid, dus je voelt je hier altijd wel thuis. Of je nu in Parijs woont of juist in een klein dorpje ergens in de Provence, overal wordt je met open armen ontvangen.